Oerhört snyggt till första och sista looken. Till kostym tycker jag de blir lite klumpiga. En Oxford utan grain läder tycker jag passar bättre. Gärna i brunt och brougade men en smalare siluett.
Vänligen Christian
Den 24 januari 2017
@Christian : Tack Christian! Vi tycker alla olika. Beroende på i vilket sammanhang man väljer att bära kostymen kan skon göra väldigt mycket för känslan. En grövre modell kan passa bättre till vardags, medans en lite mer nätt modell så som du beskriver kan ge klädseln en ytterligare lite mer dressad känsla och passa bra i formellare sammanhang.
Den 24 januari 2017
@Care of Carl (Jon): Hur ser ni på det här med att bära oxfords till jeans? Tänker mig ett par mörkbruna cap toe oxfords i museum calf, skulle det fungera med mörkblå smala jeans?
Den 24 januari 2017
@Hannes: Självklart går det att bära oxfords till jeans. Till ett par lite smalare jeans gör sig oxfords väldigt bra, speciellt kombinerat med en lite mer dressad överdel så som skjorta och kavaj eller en finare skjorta och pullover.
Den 25 januari 2017
Carl Magazine levererar som vanligt! Vill ge en stor eloge till er och arbetet som ni utför med dessa bilder och texter, alltid lika kul och informativt att läsa. Jag har en fråga som dock inte har något med ämnet att göra i denna artikeln, och jag undrar hur man skapar sig en mer ''retro/vintage'' stil med fokus på 1950 talet? Tyckte männen på denna tiden var extremt välklädda och stilmedvetna. Vilka plagg och vilken passform ska man satsa på och vart kan man investera dessa kläder? Jag förstår att denna frågan kan vara knepig att besvara.
Tack i förhand .
Den 24 januari 2017
@Algot : Tack Algot! Inte en helt lätt fråga du hade! ;-) Vad för typ av stil är det du tänker dig? Är det en mer dressad stil med kostym eller mer casual? Har du möjlighet att återkomma med lite mer detaljer kring vad det är du gillar med stilen, så ska vi försöka hjälpa dig.
Den 24 januari 2017
@Algot : Ta en titt här:
https://streetxsprezza.wordpress.com/Han kör mycket vintage.
Den 24 januari 2017
@Hannes: Snyggt!
Efter en snabb analys så ser det ut som om han kör mycket på tweed och flanell i en mer klassisk rak passform och byxor med hög midja. Som du säger så är nog vintage en guldgruva för denna typ av kläder, då det i nyskick inte säljs så mycket av denna stil, även om vi ser en ökning av lite mer klassiska plagg och byxor med en högre midja.
En bra ytterligare inspirationskälla för en liknande stil skulle kunna vara boken Take Ivy. Dock är den från 1960-talet.
Som jag ser det är essensen av stilen tweedkavajer, chinos och flanellbyxor med hög midja, klassiska oxfordskjortor med button down-krage och lite grövre stickade tröjor. För en lite mer sportig stil skulle man kunna smyga in en collegeinspirerad sweatshirt och ett par tygsneakers.
Inköpsställen kan nog till stor del vara vintagebutiker, men skulle också kunna vara mer klassiska varumärken som tillverkar plagg i en mer traditionell stil och passform. Jag tänker bland annat på Incotex och deras lite rakare byxmodeller, klassiska oxfordskjortor från tillverkare som Eton och Stenströms, men också ikoniska märken så som Brooks Brothers.
Jag vet inte om detta hjälper dig något, var som sagt en inte helt lätt fråga. Återkom gärna om jag kan hjälpa dig ytterligare!
Den 25 januari 2017
@Algot: Bra fråga, det också. Vi kommer att få in liknade plagg längre fram. Men kanske inte i ett så stort utbud.
Annars kan jag tipsa om den Stockholmsbaserade webbutiken Sivletto, som kan ha en del plagg i den stilen.
Den 25 januari 2017
Mindre slipsknut tack! (2:a outfiten)
Den 24 januari 2017
@Jonas: Vet inte riktigt om jag håller med där, tycker knuten har en bra harmoni med kragmodellen. Men det är vad jag tycker.
Den 25 januari 2017
Har själv länge hävdat att ett par bruna Brogues är de mest användbara skorna i garderoben. Just för att det är resten av ditt klädval som bestämmer formaliteten, inte tvärtom.
Vilket ni har visat på bra.
Kul med lite mer lediga inlägg på senare tid :)
Den 25 januari 2017
@Sebbe: Kul att du med är av den åsikten! Är som sagt en väldigt allsidig sko.
Den 25 januari 2017
Är sugen på ett par bruna Brogues från John Lobb. Är det någon märkvärdig skillnad från C&J som jag beställt hos er?
Skillnaden på Kvalitén är så stor, eller får man mest ''sko för pengarna'' med ett par C&J?
5-6000 kr på ett par C&J är mycket pengar i sig, och 12 000 kr för era Lobb är ögonfallande.
(Alla skor får givetvis vård med skokräm etc regelbundet).
Den 28 januari 2017
@Markus: Ursäktar grammatiken. Inte lätt att skriva från sin telefon.
Den 28 januari 2017
@Markus: Hej Markus!
Din fråga är verkligen befogad, och inte ovanlig. Jag har gett svaret på en mycket liknande fråga gällande skor från Edward Green ställda mot just Crockett & Jones. Detta kommentarssvar är lika relevant gällande en jämförelse med John Lobb.
Texten finns bland kommentarerna i reportaget från vårt fabriksbesök hos just C&J, där jag gick igenom deras produktion grundligt under en dag i deras fabrik i Northampton.
Läs texten och kommentarssvaret här:
https://www.careofcarl.com/sv/carlmagazine/reportage/2015/09/15/fabriksbesok-crockett-jones.html
...och återkom mycket gärna om du har ytterligare frågor efter att ha läst mitt svar där! Lycka till
Den 31 januari 2017
@Care of Carl (Mikael): Tack!
Mycket bra information.
Har känt skillnad när jag stått och klämt på skorna. Märks att skor från tex J.L använder ett bättre läder.
Men bara för att det ser/känns bättre så är det inte alltid att produkten skulle hålla bättre.
Det är inte direkt så att C&J är några dåliga skor... :)
problemet är när man gått från en nivå till en annan så är det väldigt svårt att gå tillbaka. Efter att mina Brogue från Loake 1880 har gjort sitt så blir det inga nya från den prisklassen.
Varför jag frågade var för att det är ju en ganska markant skillnad på att gå från
3000 kr - 5/6000 kr för paret, till att betala priserna för ett par John Lobb eller Edward Green.
Har du något personligt favoritmärke som du tycker är ''mest skor för pengarna''?
Den 01 februari 2017
@Markus: Jag har faktiskt ingen uttalad favorit, utan uppskattar väldigt många olika skotillverkare. Allt ifrån Loake 1880 och Alfred Sargent, till Church's, Joseph Cheaney, Heschung, R.M. Williams och Crockett & Jones för att nämna ett antal. De har alla sina olika fördelar, men de som känts bäst redan från första dagen ur vårt eget utbud har varit C&J, R.M.W. och Heschung. Otroligt mycket skor för pengarna
Jag äger faktiskt ännu inga skor från varesig J.Lobb eller E.G, så jag kan tyvärr inte ge en upplevelse baserat på egen erfarenhet. Jag vet dock att alla bekanta som använder dem alltid säger att de aldrig ångrat investeringen en sekund.
Den 02 februari 2017