Skulle vara grymt om ni, som t. ex Mr Porter gjorde korta videos om kläder, accessoarer, klockor mm. Kan vara korta videos om er personal och deras favoritplagg i kollektionen och varför. Skulle lyfta hemsidan om man kunde klicka på lite filmer. Eller så kan ni tjuvkika på the armoury`s filmer....!
Den 26 januari 2021
@Jonas: Tack för spännande förslag och bra feedback Jonas! Vi har en lite planer som faktiskt är lite videorelaterade i pipen, så det är riktigt trevligt att du efterfrågar just det. Stay tuned! :D
Den 27 januari 2021
Säger det som behöver sägas utan pladder; välgörande!
Den 26 januari 2021
@OveP: Underbart att höra Ove. Värmer i hjärtat. Vi tar till oss de varma orden, och gör vårt bästa för att hålla samma riktning.
Den 27 januari 2021
Bra artikel med fokus på inköp av basplagg på rea. Men i ärlighetens namn, merparten av de plagg ni har på rea är just de ”blommiga” skjortorna eller plagg I färger som inte riktigt kvalificerar sig in i facket basplagg. Alternativt storlekar som inte sålt slut. Givetvis gäller det inte allt, men ändå i ganska stor utsträckning. Andra stora e-handel företag har ofta löpandes %-procentrabatter på ordinarie sortiment, vilket ni inte har. Man väljer givetvis själv sitt affärsupplägg men det är relativt ofta man hittar samma plagg med 20% rabatt hos andra aktörer. Ni har bra service så det väger såklart upp.
Jag hittar väldigt sällan plagg att köpa på er rea men köper ändå ganska mycket på ordinarie pris. Den förtur man får till rean känns inte speciellt givande. Hade hellre sett att %-rabatten var kopplat till hur mycket man köpt under året eller liknande bonusupplägg. Hoppas ni kan göra något åt det för jag vill fortsätta handla hos er :)
Den 20 januari 2022
@Anders: Hej Anders och tack för kommentaren!
Förstår hur du tänker och kommer givetvis att föra vidare detta.
Önskar dig en fin dag och tack för att du är en trogen kund!
Den 21 januari 2022
Kvalitet före kvantitet !
Håller med om att det är bättre att köpa ett fåtal kvalitetskläder på Rea, än betala fullt pris för lågprisskjortor, byxor, mm som har dålig passform och som ser slitna och billiga ut efter några tvättar. ! Men tyvärr är det heller ingen garanti för att märkeskläder som kostar 1.000.- 2.000.- håller den kvalitet man förväntar sig. För ett år sedan köpte jag en klassisk lamullströjan från GANT s egen outlet, och efter några månader började den ''noppa'' och snart var den full av små noppor som irriterade mig och snart fick den också små hål som såg ut som den blivit angripen av mal ! Till och med GANT´s etikett i nacken lossnade. Upptäckte att tröjan var MADE IN TUNESIA och innehöll 80% wool och 20% polyamide som förorsakat nopporna ( ! ) Alltså ingen skön tröja från Skottland som jag trodde. Förra våren köpte jag en tröja från er, och var övertygad om att jag köpt en kvalitetsprodukt från Lyle & Scott, med en fin etikett som hade följande text i nacken ''By Appointment to HRH The Duke of Edinburgh suppliers of knitwear Hawick. Kollade etiketten som också meddelade att tröjan hade samma blandning av ULL & POLYAMIDE ! Till min stora förvåning så är den märkt MADE IN ROMANIA (Rumänien), alltså ingen fin Skottsk ull . Tröjan har en sträv yta och har också fått noppor, men mindre än GANT tröjan ! När man köper kläder från internet handel, så kan man ju inte läsa viktig information från etiketterna. Kan nämna att bägge tröjorna har skötts enigt tvättanvisningarna och inte används mer än normalt ! Kan nämnas att jag köpt andra kläder från Care of Carl som varit till full belåtenhet !
Den 07 januari 2023
@Hans Björkwall: Tjenare Hans, och tack för ett otroligt bra inlägg i diskussionen! Du gör några ytterst viktiga påpekanden: Dels hur materialkompositionen kan ge en föraning om hur ett plagg kan komma att åldras, och dels hur varumärken under sin resa med tiden kan avvika från det man kunde förvänta sig i begynnelsen när varumärkesidentiteten lades i grunden. Många varumärken ståtar idag fortfarande med hovleverantörs emblem, brittiska flaggor och diverse andra epitet som ger intryck av dess ursprung. Samtidigt kan de ändå mycket väl ha delar eller merparten av sin tillverkning utanför det land som lägger identiteten för varumärket.
Det finns ett mycket brett spann även blad vad som kan betecknas som "märkesplagg". När det kommer till stickade plagg är det ofta en typ av kläder där kvalitet ofta följer prisnivå, satt av saker som ullkvalitet, tillverkningsmaskinernas kvalitet, materialkomposition och stickningens tjocklek, med mycket mera. En ulltröja från ett märkesplagg för runt tusenlappen, kan skilja sig markant från en annan tröja i samma prisnivå. Jag har själv just en Lyle & Scott-tröja som jag ägt sedan 2012, och den är i oförskämt gott skick. Samtidigt som jag ägde en fem år yngre tröja av samma varumärke som redan pensionerats av anledningarna du själv nämner. Jag har dock aldrig behövt pensionera en enda av de stickade tröjor jag köpt för runt 2000:- och över. Det kan med andra ord vara stor skillnad mellan "instegspris" och "mellanprisnivå".
Lite olyckligt, men en verklighet vi som klädkonsumenter lär oss med erfarenhet. Inblandning av syntet är ofta som du själv antyder en bov när det kommer till noppor, vilket ofta är början till slutet när/om de uppstår.
Den 09 januari 2023
Hej Mikael !
Tack för ditt snabba och uttömmande svar. Trevlig att läsa att du i stort håller med mig. Tyvärr tror jag inte att bara priset avgör när man får tröjan i händerna. Att betala ''runt 2.000.- och över'' är ingen garanti för få en tröja utan ''noppor eller andra fel. Nu säljs en hel det ''Italienska tröjor'' som Chunky Merino, mm, men är alla tröjor gjorda av först klassig Italiensk merino ull och är dom tillverkade i Italien eller i Bangladesh ? Det vet man inte, då många s.k kända varumärken som GANT och i mitt fall Lyle & Scott frestas att tillverka tröjor och kläder i lågprisländer, eftersom tillverknings kostnader i England, Skottland , USA och Sverige tydligen inte längre bär sig ! Erkänner att jag inte längre har fullt förtroende för Gants hela sortiment pga katastrof kvalitén i min lammulls tröja från dom. Om inte annat så kommer jag alltid att fråga var kläderna tillverkas !
MVH Hans
Den 10 januari 2023
@Hans Björkwall: Hej igen Hans,
Som du säger är priset definitivt ingen garanti för högsta möjliga kvalitet, men risken för totala bottennapp minskar ofta något. Det är ofta ett lotteri även för varumärken och tillverkare som inte själva äger sin produktion. Två plagg som i teorin tillverkas av samma garn enligt samma specifikation, i två olika fabriker enligt samma specifikationer kan även bete sig olika beroende på de maskiner som använts, och så vidare. En annan rekommendation jag nog missade att nämna i min föregående korrespondens är att kolla upp specialist-varumärken. Det vill säga varumärken som i huvudsak tillverkar den typ av plagg man vill ha. Detta blir ofta påtagligt märkbart gällande kvalitet när det kommer till stickade plagg. Skor, kavajer, kostymer och framförall klockor, är andra områden där denna rekommendation gör skillnad : ) Återigen, stort tack för trevlig diskussion, och tveka inte att återkomma med ytterligare återkoppling när andan faller på! Kommentarsfältet här i magasinet blir en ganska direkt kanal till avslappnad och väldigt hands on diskussion och luftande av tankar i allmänhet. God fortsättning på det nya året!
Den 10 januari 2023
@Hans Björkwall: Oh, jag glömde även! Som ytterligare tips kan du se både materialspecifikation och tillverkningsland i alla produktbeskrivningar i butiken! Vill du ha stickat från Storbritannien är bland andra Sunspel, John Smedley och Johnstons of Elgin starka specialister. Merz B. Schwanen är en tysk tillverkare med anor, och italienska Zanone och Gran Sasso ståtar som italienska specialister med lång erfarenhet av stickat.
Den 10 januari 2023
Jag köpte en barbour jacka av er. Tänkte att barbour gör kläder med kvalite. Dock va det inte så. Jackan trillar ihop så fort man rör i den och jag har fått laga själv med nål o tråd flera gånger. Jävla piss grejer om ni frågar mig. Tur att den är snygg.
Den 18 januari 2023
@Måns : Sällan jag läser så raka och direkta puckar, Måns. Det är med både glädje och lite sorg jag känner med dig och din upplevelse av Barbour. Jag ställde dem själv mot väggen på fabriken i Newcastle, då jag frågade varför oljerockar från Barbour inte åldras på samma sätt idag som för bara sisådär en 20 år sedan. Det cirkulerar ju även Barbour-jackor från sjuttio och åttiotalet på eBay, till synes oförstörbara. Visserligen är ärmarna i princip lika vida som de är långa, och tyget är grovt och styvt som pansar.
Häri bottnar en del av anledningarna till att dagens jackor från Barbour beter sig annorlunda idag mot förr: Dagens tyger, som fortfarande produceras av British Millerain, är lättare, vilket på tygspråk betyder tunnare, för att ge ett smidigare plagg. Impregneringen är även den "nya" Sylkoil, som behåller de mjuka egenskaperna även vid svala temperaturer. Alla vi som ägde en oljerock under nittiotalet, minns hur jackan plötsligt blev styv som ett trä-skjul när temperaturen kröp under noll. Men visst önskar jag, som du att jackorna åldrades mer med samma patina som förr, än idag. Om du kikar på modeller som Ogston och Northumbria, är de tillverkade av tyg med vikt om 8 oz, medan de flesta andra vardagsmodeller har en tygvikt om 6 oz, vilket är en del i frågeställningen.
Den 20 januari 2023