Kombinationen av sälta, syra och textur är viktigt i de allra flesta maträtter, men särskilt när det kommer till BLTn. Lär dig hur du får till den perfekta balansen i veckans helginspiration, och hur du kan klä dig för en lat helgdag.
Text: Sebastian Frank
Foto: Alamy
Publicerad
2020-11-20
Som vi inledningsvis var inne på är balansen mellan sälta, syra och en crunchig textur A och O när det gäller BLTn. Förkortningen står för
Bacon,
Lettuce och
Tomato - med andra ord det enda man behöver en lat helgdag. Trots våra begränsade egenskaper i köket ska vi försöka guida dig till den perfekta varianten, och hur du kan klä dig när du lagar den.
Vad du behöver (2 portioner)
- 8 skivor bacon
- 2 stora tomater
- 2 teskedar rödvinsvinäger
- 1 ½ matsked extra-virgin olivolja
- Salt flakes
- Nymalen svartpeppar
- 4 skivor vitt bröd
- 0,5 dl majonnäs
- 6 salladsblad
Steg 1
Börja med att steka baconen över hög temperatur tills att den är gyllenbrun. Lägg över på en skärbräda.
Steg 2
Skär tomaterna i runda skivor och lägg dem sedan i en skål av rödvinsvinäger, en matsked olivolja, salt och peppar.
Steg 3
Bred på majonnäsen på båda brödskivorna (var generös), och ringla sedan över ½ tesked olivolja.
Steg 4
Lägg på tomatskivorna ovanpå majonnäsen på brödskivorna och toppa med sallad.
Steg 5
Lägg på baconskivorna på den tomma brödskivan (den med bara majonnäs på) och kläm ihop de båda. Skär på mitten och servera direkt.
Kläder för en lat helg