Four-in-hand är den enda du behöver kunna och funkar utmärkt med kragar med mycket spread, typ cutaway och full spread! Om slipsen är väldigt tunn i materialet kan du köra två varv på steg 4
Den 04 juni 2017
@Daniel : Personligen är det den enda knut jag använder, men många andra vill även kunna knyta mer symmetriska slipsknutar varför vi postat inlägget. Om du kikar lite noggrannare så är två av de fem knutarna som nämns de du själv tar upp, bara det att en dubbel four in hand även kallas "Prince Albert" ibland : )
Den 05 juni 2017
@Daniel : Håller inte med men det är väl en smaksak. Four in hand ger en simpel look, som att man inte ansträngt sig och därmed inte bryr sig. Den är dessutom väldigt osymmetriskt vilket gör den olämplig till wide spread kragar.
Den 31 januari 2020
@Jono: Jag är av en helt annan åsikt. Att något inte ser ansträngt ut, är definitivt inte liktydigt med att man inte bryr sig. Det finns i mina ögon alltför många män som tror att ju striktare och stelare klädd man är, desto mer välklädd uppfattas man. I de flesta fall är det tvärt om: Stil handlar om avslappnat självförtroende. Om du ser ut som du tagit i från tårna för att få dina kläder att se perfekta eller symmetriska ut, kan det lika gärna uppfattas som nervositet eller osäkerhet. Som att du inte vet vad du gör, och känner att du vill eller måste följa någon slags uppritad mall för att känna dig trygg.
Personligen använder jag uteslutande four in hand till alla kragtyper. Det är som du säger en smaksak, där var man hittar sin egen preferens : )
Den 31 januari 2020
Det heter asymmetri och inget annat.
Den 08 juni 2017
@N.N: Tack för korret. Naturligtvis. Som i resten av inlägget : )
Den 08 juni 2017
@Care of Carl (Mikael): Tack för en bra guide! Bry er inte om diverse, mindre trevliga kommentarer. Jag är glad över att ni gjort den här guiden och tycker den var till stor hjälp. Gott nytt på er!
Den 31 december 2019
@Jonatan Rennemark: Tack så mycket för dina varma ord Jonatan! Det värmer verkligen att inlägget kommer till hjälp. God fortsättning!
Den 02 januari 2020
Tack för en grymt bra guide!
Jag har en fråga gällande vad som stilmässigt är ok/inte ok gällande den smala änden av slipsen. Jag gillar four-in-hand på grund av dess asymmetri och enkelhet att knyta. Men med merparten av mina slipsar med four-in-hand så är den smala änden allt som oftast lika lång eller längre än den breda änden, då den breda änden har korrekt längd (precis ovanför byxorna). Hur anses detta stilmässigt? Ska jag byta slipsknut? Är det ok att den smala änden hänger lika lång eller lite längre bredvid den breda änden? Ska jag stoppa in den smala änden i byxorna?
Personligen kan jag tycka att det ser lite mer ledigt men ändå snyggt och lekfullt ut när den smala änden får vara med bredvid den breda, även om den smala änden är längre än den breda. Men vad är korrekt stilmässigt? Jag ska säga det att jag inte brukar ha slipsnål om det spelar roll.
Den 03 juli 2018
@Mattias Johansson: Hej Mattias. Vad jag vet så finns det egentligen inga regler när det kommer till att stoppa in den smala delen av slipsen eller inte. Personligen föredrar jag att låta den smala delen synas ett par/tre centimeter, men annars brukar jag stoppa in den. På en formellare tillställning kan det möjligen se lite bättre ut om den tunnare delen lämnas dold. I ditt fall kan det även hjälpa att byta slipsknut och testa sig fram vad man känner sig mest bekväm med helt enkelt.
Den 09 juli 2018
En bra kollektion av knutar som täcker mer eller mindre alla slipsar och kragar.
Jag måste dock få anmärka att bilden av Prince Albert inte ser ut att vara en sann Prince Albert, då bladet (den främmre halvan av slipsen) inte ser ut att ha dragits igenom båda lagrena, som visas i steg 8. En charm med Prince Albert är att du kan visa lite av det undre lagret.
Den 19 september 2019
@F. F.: Vasst observerat och tänkt, dear F.F.. Charm, betyder dock inte måste, och då inlägget publicerades rådde en sprezzaturapest där stilbloggare vältrade sig i att lite småslarvigt, undantagslöst "råka" få det undre lagret att sticka ut, i uppzoomade närbilder i sociala medier, varför vi aktivt lät slipsens naturliga bredd ensam komma till sin rätt, då knuten i sin natur lämnar en bredare del av flaskhalsen som knutens översta lager : )
Den 30 september 2019